lauantai 1. huhtikuuta 2017

Pärähdys sohloskeneen (ja blogin herättely)

Hei kaikki mielikuvituslukijat! Blogi on ollut horroksessa, mutta koitanpa nyt kevään kunniaksi vähän elvyttää sitä. Tein nimittäin uuden hankinnan: pöytäkangaspuut.

Olen useamman vuoden haaveillut pöytäkangaspuista huivien kutomiseen ja nimenomaan eräistä tietyistä sellaisista: Ashford Knitters Loom. Jahkailin hankintaa pitkään lähinnän hinnan, mutta myös puiden koon (sopiva työleveys mietitytti) takia ja sitten kun luin joitain arvosteluja, aloin epäillä, että onko Knitters Loom sittenkään oikea valinta. Ashford Rigid Heddle Loomia kehuttiin jämäkämmäksi (tietenkin, koska vähemmän liikkuvia osia) ja mukavammaksi käytössä kuin Knitters Loomia. Hintakin oli vähän halvempi, mutta kuitenkin sen verran kallis, että jahkailu jatkui. Kunnes pari viikkoa sitten kyllästyin ja ostaa täräytin tori.fi:stä jotkut ihan random pöytäkangaspuut, koska halvalla sai. Nyt on sitten soholot. Ajattelin tämän homman niin, että aloittelen nyt näillä kutojan uraani (en ole siis aikaisemmin kutonut kuin yhden maton) ja sitten tiedän tarkemmin mitä haluan niin työleveyden kuin pirtavaihtoehtojen sun muiden suhteen. Harjoituskangaspuut siis.

Tässä ne ovat:Mitään merkkiä tai leimaa näistä ei löydy joten ovat varmaan itsetehdyt. Kaksivartiset, mikä riittää ainakin tässä alkuvaiheessa mainiosti, sillä palttina kaikessa yksinkertaisuudessaan on lempparisidokseni. Työleveys on 45 cm. Näillä sitten lähdetään kolistelemaan (lähdettiin jo, siitä seuraavassa postauksessa).

Ajattelin tätä blogia käyttää nyt muistiinpano- ja pohdintatyökaluna näissä kutomisjutuissa. Toki jos viitsin, niin voisin esitellä jotain tuotoksia tästä kirjoitustauon ajalta. Saa nähdä viitsinkö. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti