sunnuntai 30. elokuuta 2015

Juuh.

Ai niin mulla on joku blogi. Onhan se käynyt mielessä silloin tällöin ja pari kertaa oon  meinannut oikein tarttua toimeen mutta-  aina jotain...

Gif täältä

Taukohan johtui alunperin siitä, että diy-mumma aloitti diy-projektin, johon upposi kaikki vapaa-aika. Siis aivan kaikki. Kyseessä oli asunnon osittainen pintaremontti ja sen aikana ei paljon käsityöt tai blogit ollu mielessä. Remontin valmistuttua olikin kesä, jolloin palasin kyllä käsitöiden pariin, mutta niistä kirjoittaminen ei kiinnostanut yhtään. Eipä se mitään, oletan, että mielikuvituslukijoillani on ollut kiva ja tapahtumarikas kesä eikä siihen ole kuulunut kyynelehtimistä päivittymättömän blogini äärellä. Ehkä tämä nyt tästä taas lähtee syksyn käsityömanian myötä. Nyt ajattelin kuitenkin vähän päivittää viimeaikojen puuhasteluja, joten kuvatulva here we go.

Laitanpa alkuun pari remonttiräpsyä:

Ennen: katossa röpelöpintaisia kellastuneita styroxlevyjä,
seinissä varmaan yli 20 vuotta vanha kohokuvioinen tapetti.

Nyt: <3
Remontin aikana vuodatin verta, hikeä ja kyyneleitä, mutta kaikki oli lopputuloksen arvoista. Olemme erittäin tyytyväisiä.

No sitten. Ostin viimeinkin uuden ompelukoneen. Se on ihana! En tiedä minkälainen on ns. hyvä ompelukone, koska en tiedä sellaista ikinä käyttäneeni. En myöskään usko että tarvitsen hyvää ompelukonetta, koska olen perustumpelo pikkujuttujen ompelija, mutta vajavaisen tietämykseni perusteella kehuisin kuitenkin tuota uutta konetta aivan sairaan hyväksi! Tämä toki verrattuna edelliseen koneeseen, joka oli siis romu. Toimiva romu, mutta romu. Uudella koneella ompeleminen on ihanaa ja sujuvaa, kone on jämäkkä, hiljainen, simppeli eikä se pompi, kolise tai rämise. Oon ehtinyt käyttää uutta konetta kyllä vasta pari kolme kertaa, mutta parikin kangasta odottelee tuossa vuoroaan ja nyt oon innoissani käymässä niiden kimppuun. Vanhan koneen kanssa kaikkia pieniäkin ompelutöitä tuli lykättyä loputtomiin, koska sen käyttö oli niin vaivalloista, joten tämä on suuri muutos. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen uuteen hankintaan!

Ompeluhommista puheenollen. Tein yhden hauskan muutosprojektin (vanhalla ompelukoneella kylläkin), joka oli vähän riskipeliä, mutta onnistui sitten kuitenkin todella hyvin. Tilasin netistä puoli-ilmaisen hassutteluhupparin kokoa "mieluummin liian iso kuin liian pieni", elikkäs paketista paljastui jättimäisen kokoinen teltta, jossa oli huppu. En millään jaksanut palauttaa sitä (koska puoli-ilmainen ulkomailta), joten päätin, että muokkaan siitä sopivan. Ikävä kyllä mulla ei nyt ole kuvaa lähtötilanteesta, mutta tällaiseen ratkaisuun päädyin:


Leikkasin siis kaikki palat irti. Huppari oli ihan oikeasti niin iso, että leikkaushommassa ei tarvinnut olla kovin tarkka (esim, alareuna vinossa), mutta ens alkuun koitin leikata kuitenkin saumoja pitkin ja vasta ensimmäisen nuppineulasovituksen myötä uskalsin leikata vähän enemmänkin pois. Sitten ompelemaan. Ajatuksena oli tehdä ensin tuosta paitaosasta mahdollisimman sopiva ja istuva ja sen jälkeen liittää muut palat siihen jotenkuten. No paitaosasta tuli hyvä, sitten lyhensin ja kavensin hihat sopiviksi ja liitin ne paitaan ja sen jälkeen ompelin hupun ja helman resorin kiinni. Vielä kengurutaskun pienentäminen ja kiinnittäminen sopivaan kohtaan. Täts it.

ANTEeex paska kuva
Siitä tuli paljon parempi kuin olisin uskonut. Operaatio oli myös paljon helpompi ja nopeampi, kuin olin etukäteen olettanut. Hyvä tietää, että jättihuppareista on mahdollista muokata sopivia näinkin näpsäkästi. Toki täytyy ottaa huomioon, että lopputuloksen diy-lookki ei varmasti miellytä kaikkia- nyt hupparissa on sekä kaulassa, että helmassa kaksi saumaa päällekkäin. Ne voi välttää, jos purkaa hupun ja resorin siististi saumaa myöden, mutta itse en jaksanut vaan leikkasin ne irti sauman vierestä. Nyt on siis vanha sauma ja uusi sauma vierekkäin, mutta mustassa hupparissa ne eivät kyllä näy mihinkään. Also, huppari on menossa heppahommiin, joten sen ei tarvitse olla vimpan päälle. Hyvä huppari siinä, tykkään.

Seuraavaksi tikkuamishommia, elikkäs sukat x2:


Oon koittanut kutoa lankojen jämiä pois. Raidalliset on 7 Veljestä, harmaat on Novitan palmikkosukat Nallesta. Lahjaksi ovat menossa.


Jaaha, oikeestaan taidankin jakaa näitä juttuja useampaan postaukseen, ettei näistä tuu kilometrien pituisia. Jatkuu siis seuraavassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti