maanantai 31. elokuuta 2015

Juuh II

Meillä on ruokapöydän tuolit, joissa on pehmustettu ja verhoiltu istuinosa. Tummansininen kangas oli vuosien saatossa kulahtanut, tahriintunut ja keväällä huomasin, että yhden tuolin kangas oli jo kulunut puhki. Ne ovat toki olleet jo aika pitkään hirveän näköiset, mutta en ole tehnyt asian eteen mitään, koska olen vuosikaudet etsinyt seeprakangasta niiden verhoiluun, tuloksetta. En ole mistään, en liikkeistä enkä nettikaupoista löytänyt seeprakuvioista verhoilukangasta, vaikka olen säännöllisesti kysellyt, hakenut ja googlettanut. Olin jo ulottanut etsintäni ulkomaisiin nettikauppoihin, kunnes yhtäkkiä päädyin lupaavalta vaikuttavan suomalaisen kangas- ja verhoilumateriaaliliikkeen nettisivulle, josta en ollut aikaisemmin kuullut. Sisustus Muovikum oli liikkeen nimi ja siellä se oli, täydellinen seeprakangas. Pistin samantien tilauksen tulille ja parissa päivässä kankaanpala oli perillä. 

Sitten hommiin, elikkäs ensin purettiin vanhat nidotut kankaat avaamalla niitit. Vanhojen kangaspalojen avulla mitattiin ja leikattiin uudesta kankaasta sopivat palat, katsoen tietysti, että seeprakuvio asettui sopivasti ja suunnilleen suoraan ennen leikkausta. Seuraavaksi uudet kankaat nidottiin kiinni. Tässä hommassa oli hyvä olla kaveri, sillä kankaat piti kiristää niin tiukalle kun pystyi eikä käsiä riittänyt enää nitomaan. Näppärän hupulaasen kans tuolit olivat valmiita tuosta nuon vain ja kyllä ne oliki komiat! Oikeastaan ne näyttivät siltä miltä oletinkin, mutta en osannut odottaa sitä, miten paljon ne kirkastivat keittiön yleisilmettä. Muutos on ihan huikea. Mulla ei toki ole ennen-jälkeen keittiökuvia, mutta tuoleista sentään on:

No tää nyt on taas huono kuvaYksinkertainen juttu, mutta tuntuu että ei vain tuolit, vaan tosiaan koko keittiö sai ihan uuden ilmeen tämän operaation myötä. Tykkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti