perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kaivoin kuulkaas tänään sen ompelukoneen esiin ja surautin muutamat rievut uuteen uskoon.  Fiksattavia vaatteita piti olla kauhea määrä, mutta nyt kun kone oli esillä niin en muistanutkaan, että mitä kaikkea piti ommella. Sain siis hoideltua kolme vaatetta.

Näistä operaatioista en ottanut yhtäkään kuvaa joten tämä on nyt vähän tämmönen nollapostaus, mutta pakko oli päästä naamailemaan kun kerran sain jotain aikaiseksi. (Edit. kuvia lisätty!) Voin tällai omin sanoin kertoa mitä tuli tehtyä:

Riepu 1 oli trikoomekko, jonka kainalot lörpötti! No minähän en semmosta kattele (vain noin 100 kertaa tullut pidettyä tuota mekkoa), niin ompelin ne kuntoon.

Havainnollistava kuva. Kavennus punaisten viivojen mukaan.

Riepu 2, trikoomekko. Sama ongelma! Ei siinä mitään, yksinkertaista puuhaahan kainaloiden ompeluhommat on. Tosin jos on taitava, saattaa onnistua tahattomasti ompelemaan mekon olkaimen saumaan kiinni. Ja jos on ihan erityisen taitava niinkuin minä olen, tekee sen kolme kertaa!!!!!! Perkele!!!!!!! 
Työlistalla oli myös kyseisen mekon lyhentäminen, no leikkasin sen liian lyhyeksi. Putkeen meni siis tämä homma.Riepu 3 oli bändipaita. Miesten malli, eli iso muodoton teltta. Suurensin kaula-aukon ja leikkasin hihat pois ja sitten ompelin hartiasaumoista niin, että paidan printti nousi mahan kohdalta tissien kohdalle. Totesin, että eihän sitä oikeastaan tarvi kaventaa, joten se oli sillä selvä.Totesin myös taas kerran, että parempi ompelukone olisi saatava. Tuo nykyinen on aika romu ja sen kanssa tulee AINA jotain ongelmaa. Sen takia on niin korkea kynnys aloittaa näitä yksinkertaisiakin ompelujuttuja, saati sitten jotain kunnon projektia. Saamattomuudella voi toki olla osuutta asiaan.


-----Edit. Hohoo! Ajattelevainen bloginpitäjä tekee kuvat Paintilla pitääkseen lukijoiden mielenkiinnon yllä<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti