perjantai 28. marraskuuta 2014

This 'n that

Oon leikkinyt lisää mun messuostoksilla:


Tein nauhalevyllä yksiväristä nauhaa messuostoslangasta eli Dropsin Cotton Merinosta. Aika kivan näköistä! Laitan tähän nyt muistiin itselleni, että langat tuohon valmiiseen n. 40 cm mittaiseen nauhaan oli noin metrin pituisia. Sivulangat oli yli 3x lyhyempien lankojen mittaisia ja silti niiden pituus loppui kesken paljon ennen lyhyitä lankoja. Kannattaa siis laittaa ainakin 4x pituus seuraavalla kerralla.

Oon myös punonut värikästä nyöriä nyörikiekolla:


Kivan näköistä tuostakin on tulossa. Se vain edistyy hitaammin, koska kädet väsyy punoessa kun pidän valmistuvaa nyöriä koko ajan toisella kädellä tiukkana. Alkuun se tuntui tarpeelliselta ja kun homma eteni, en voinut enää päästää nyöriä löysälle kun se vaikutti lopputulokseen. Jatkossa täytyy miettiä tämä homma uusiksi.

Näiden lisäksi, aloitin tässä nyt lapaset. Oon pitkään halunnut tehdä Etelä-Pohjanmaan maakuntalapaset, niin sellaiset tässä nyt pomppasi puikoille. Niin, kirjoneulelapasista puheenollen... joskus aikaisemmin syksyllä kerroin tekeilläolevista kissalapasista mutta sen koommin en oo niistä sitten maininnut. Siihen on tietenkin syynä se, että ne tuli mokattua. Niistä tuli eri kokoiset ja siihen suurempaan yksilöön, joka valmistui toisena, tein vielä aivan älyttömän virheen. Että semmosta. Ohjeen mukaanhan ne oli tarkoitettu tehtäväksi Magic Loop-tekniikalla, jolla varmaan olisi saanut aikaiseksi saman kokoiset rasat, mutta en jaksanut opetella sitä ja lopputuloksena oli kaksi erikokoista lapasta perinteisellä tekniikalla. Olen kyllä sitä Magic Loopia kokeillut mutta se alkuunpääsemisen takkuisuus on aina uuvuttanut mut. 

Lapaset on olleet pari kuukautta sivussa mutta nyt ajattelin, että ehkä voisin kokeilla tehdä uudelleen sen liian ison lapasen. Saisin sen typerän virheen korjattua ja voisin ainakin yrittää saada siitä samankokoisen parinsa kanssa.

Ps. Tänään on juhlapäivä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti