maanantai 22. syyskuuta 2014

Takana on erittäin käsityöpainotteinen viikonloppu. Uhosin perjantaina töistä lähtiessä, että viikonloppu on pyhitetty vain käsitöille, enkä todellakaan aio käydä edes ulkona tai tehdä mitään muutakaan tervehenkistä. Noh, sorruin lenkille ja sienestämässäkin tuli käytyä... mutta muuten olen viihtynyt tiiviisti sohvannurkassa. Oli ristipiston lisäksi tarkoitus jatkaa kesken olevia kissalapasia mutta niinhän siinä kävi, että en pystynyt laskemaan ristipistoa käsistäni. Ja toisaalta, mitä nopeammin se valmistuu, sitä pikemmin pääsen muiden juttujen pariin. On jo hommia jonossa kissalapasten jälkeenkin.

Tässä vähän työn etenemistä:

Kyseessä on siis Twin Peaks-aiheinen ristipistotyö. Olen ostanut ohjeen Crafter Dark-nettisivulta. Kyseisessä kaupassa on useita muitakin mielenkiintoisia ja taidokkaita ristipistomalleja. Törmäsin Crafter Darkin kuviin Instagramissa ja tilasin tuon Twin Peaks-mallin siltä istumalta. Ohje tuli maksun jälkeen PDF-tiedostona sähköpostiin ja se oli oikein tolkullinen ja selkeä. Toki ne 29 eri värisävyä symboleilla merkattuina näyttää mallikuvassa aika sekavalta, joten helpotin hahmottamista värittämällä ne. Siihen hommaan sain innokkaan avustajan, jolle voinkin lähettää tässä terkkuja, että erittäin hyvin toimii väritykset!


Pistely on välillä aika haasteellista, kun värisävyt ovat lähes identtisiä. Iltaisin kun luonnonvalo vähenee, on pakko ottaa otsalamppu kehiin. eikä senkään avulla välillä tahdo saada erotettua värejä. Myös mustan pistely mustalle on rasittavaa touhua. Oon tehnyt jo jonkun verran virheitä, mutta vielä ainakaan ei ole tullut vastaan mitään niin suurta, että siitä aiheutuisi ongelmia. Nyt oon saanut 16 väriä valmiiksi, eli puolenvälin paremmalla puolella porskutetaan- ei välttämättä pistojen määrässä, mutta helpottaa ainakin henkisesti kun saa ruksia sävyjä listalta. 

Tämän homman ohessa eteneekin sitten tällainen projekti:


Aina yhtä hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti