keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Nyt on niin, että kesäloma alkoi. Myös valtava kutomiskuume vyöryi päälle, joten ehkä tässä kesän mittaan saan taas skarpattua blogin päivityksen kanssa.

Kävin eilen tutustumassa muutamaan lankakauppaan Tampereella ja tottahan sitä jotain pientä tarttui mukaan. Muutama lankavyyhti:


Paksummat on Pirkka Shaalilanka 100% villa. Piti ostaa kun halvalla sai.

Ohuempi lanka on Rowan Fine Art käsinvärjätty villa/mohair/silkki/polyamidi. 


Ihastuin tuohon väriin aivan täysin ja nyt ajattelin etsiä jonkun huiviohjeen joka sopisi tuolle langalle. 

Sitten vähän höpöhöpösettiä eli kassi ja Succaplokin puikkomittapöllö-avaimenperä:Ostin myös erikoisvälineen:


Tuommonen langanohjain siis, josta toivottavasti voisi olla apua kirjoneulomisessa. Se ei ole nimittäin meikän vahvinta alaa.

Varustelupostauksen hengessä otin kuvan myös muista välineistäni:


Tuossa on siis perusvälineistöä, mitä mulla on aina käden ulottuvilla kutoessa. KnitPro:n kaapeliliittimet otin kuvaan kun en ole niistä maininnut vielä, mutta sellaiset olen siis hommanut KnitPro-settini täydennykseksi. Tuo kerroslaskuri on oikein näppärä silloin kun sitä muistaa käyttää. Nuo isot hakaneulat on silmukanpitimiä. Varsinaisia silmukkamerkkejä mulla ei ole, käytän siinä hommassa yleensä langanpätkiä tai hakaneuloja tai pinnejä tai mitä nyt hyvänsä.

Yksi "väline" mikä puuttuu ja minkä ehdottomasti haluaisin on lankakulho elikkäs yarn bowl:Nuo on niin kivan näköisiä ja haluan uskoa, että ne ovat myös käytännöllisiä! Haluaisin tietenkin tehdä itse oman kulhon ja nimenomaan keraamisen, että se on tarpeeksi painava. Odottelenkin tässä jo syksyä ja kansalaisopiston keramiikkakurssia:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti