torstai 3. heinäkuuta 2014

Erikoisnäpräilyjä

Innostuin keväällä mosaiikkihommista. Tai oikeastaan lasimosaiikit ja sen sellaiset eivät niinkään nappaa vaan kokeilin tehdä mosaiikkitöitä ihan oikeilla pikkukivillä.

Tilasin siis Mosaiikkimiljööstä muutaman styroxhahmon, nimittäin pöllön ja kaksi erikokoista sientä. Sitten alkoi kivien keräily. Kuopsuttelin järvenrannan läpi moneen otteeseen ja haalin mukaan kaikki sopivat kivet. Minulla oli jonkunverran reissuilta tuotuja merenrantakiviä jo valmiiksi, ne olivat hieman eksoottisemman värisiä kun Saimaan rantojen harmaasävyiset kivet. Värikkäitä kiviä käytin sitten etenkin sienten lakkeihin, samoin kuin kaikkea mahdollista hioutuneista lasinsiruista meripihkaklöntteihin. Kivet liimattiin ihan perus saniteettisilikonilla.Pöllöstä harmi kyllä ei ole mitään wip-kuvia.

Kun kivet oli liimattu, suihkautin päälle kerroksen mattapintaista spraylakkaa varmistamaan sen, että sauma-aine peseytyy kivien pinnasta pois. Ja sitten saumattiin! Käytössä oli Kiilto Saumalaasti. Pöllön ja sienten pilli- ja jalkaosat saumasin harmaalla ja sienten lakit mustalla. Tältä ne näyttävät valmiina:Pöllön kanssa oli jonkunverran ongelmia, kivien sommittelu meni vähän niin ja näin eivätkä kivet tahtoneet pysyä sen naamassa kiinni mutta tuskinpa se muita haittaa kun mua. Sienet onnistui paremmin mutta niissä onkin yksinkertaisempi muoto. Vähän vain mietityttää tuo mustalla saumattu lakki, oliko se sittenkään hyvä ratkaisu. Saumahan ei tietysti ole luonnossa musta, vaan tuollainen sinisävyinen tummanharmaa... noh, tehty mikä tehty.

Ihan hauskaa puuhastelua tuo mosaiikkiräpellys, mutta oli kyllä tosi aikaavievääkin. En usko, että ihan heti rupean uudestaan siihen hommaan. Ainakin täytyy ensin unohtaa se työtuntien ja hermojen menettämisen määrä, minkä noihin sai kulumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti