sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Ajattelin esitellä pari aikaansaannosta tältä blogitauon ajalta. 

Innostuin talvella tunisialaisesta virkkauksesta kun pääsin hiplaamaan sillä tekniikalla valmistettuja lapasia. Sellaiset oli saatava, joten ensin piti hommata koukkuja. Tilasin KnitPron kaksipäisiä koukkuja koska, noh, ne sopivat KnitPron puikkosettiin, joka mulla jo on. Halusin myös muutamaa eri kokoa ja KnitProlla homma on ratkaistu mielestäni oikein järkevästi, eli kun varressa on koukku molemmissa päissä, ne ovat eri kokoiset. Näppärää säästöä kun saa yhdessä puikossa kaksi eri kokoa.Virkkaustekniikan kun oli oppinut, ei paljon ohjetta tarvinnut kun lapaset oli niin helppo sutkuttaa. Kivoja ohjeita netistä kuitenkin löytyy pilvin pimein, esimerkiksi Kauhavan Kangasaitan nettisivulla on muutama erilainen lapasmalli. Sieltä löytyy myös paljon kaikenlaisia muita ohjeita.

Tämä kuva ei suostu pysymään oikein päin,
olkoon sitten.
Tuollaiset niistä sitten tuli. Tuo punainen lanka on Drops Andes, sen lisänä on sitten joku ohut musta perusnovita ja marjapuuronvärinen 100% villalanka, jota oon ostanut vyyhdin torilta joskus. Molemmat taisivat olla kaksinkerroin. Koukkukokoa en muista enää (nää jutut pitäis kyllä kirjoittaa muistiin).

Lapaset on aivan huiput ja niitä tuli käytettyä pakkasten aikaan niin paljon, että käytön jäljet ovat jo näkyvissä. (Ensi talvena saa siis tehdä uudet.) Tein lapasista tarkoituksella aika paksut ja jäykät, että ne olisivat mahdollisimman lämpimät. Oikeaa puikkokokoa testatessa totesin myös, että liian paksulla koukulla tehdessä virkkaus jää verkkomaiseksi. 


Keväämmällä aloin kaipailemaan kelta-harmaata tuubihuivia. Tällainen syntyi:
Vaalean harmaa ja keltainen ovat Dropsin alpakkalankaa, tummemman harmaa on Novitan pikkusisko. Puikkokoko on taas päässyt unohtumaan...  Kudoin sileää neuletta pyörönä ja yhdistin sen tuubiksi kun pituutta oli riittävästi. Huivi on tosi pehmeä ja lämmin, mutta silti kevyt. Tämän kevään suosikki<3


Tällä hetkellä kesken on palmikkosukat (toinen on jo valmis):


Kuvissa näkyy myös vilahdus tärkeimmästä hankinnasta, joka vaikuttaa merkittävästi käsityömummelin jokapäiväiseen elämään, elikkäs uusi sohva!!! 


Seuraavaksi ohjelmassa olisi toinenkin värikäs huivi. Mulla on Dropsin punaista alpakkalankaa, josta haluan myös raitahuivin (ei kuitenkaan tuubia tällä kertaa). Täytyy vaan etsiä joku kaverilanka tuolle punaiselle, mallin olen jo katsonut Ravelrysta valmiiksi. Kerron siitä lisää kunhan pääsen alkuun. Ensin pitää kuitenkin saada nuo sukat pois alta.Mulla on kesken myös eräs ihan uudenlainen askarteluprojekti, mutta siitä täytyy ehkä kirjoittaa ihan oma postaus lähiaikoina. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti