sunnuntai 6. lokakuuta 2013

No joo, vähän humpsahti vahingossa taas taukoa bloggailuun. En oo vaan ehtiny kun on niin kaikenlaista hässäkkää koko ajan. Käsitöitäkin on tullut tehtyä! Uusia jänniä juttuja!

Ensimmäiseksi aikaisemmin esitelty neuletakki:

Hihat työn alla tällä hetkellä


Se on jonkunverran edennyt, mutta aika hissukseen koska sen on jäänyt vähän sivuprojektin rooliin. Samapa tuo, sen deadline on siellä joulukuussa eli mikään kiire tässä ei ole. 

No sitten, ilmojen kylmetessä tuli akuutti tarve ihan perinteiselle kaulurille. Semmoselle, minkä voi piilottaa ison huivin ja takinkauluksen alle kaulaa suojaamaan. Kattelin vähän Ravelrya ja sain sieltä idea kaulurin muodolle, elikkäs siitä tuli ihan vaan napitettava suorakaiteen mallinen kappale, jota ei enää oikein voi kauluriksi nimittääkään. Napit on vähän hassusti aseteltu, mutta niissä on tolkku takana. Kaulurin saa useammalla eri tavalla kiinni ja monesta kohdasta. Napit on niin pieniä, että napinläpiä ei tarvinnut tehdä.


Lanka on Novitan Tuomas Sukkalanka ja puikot on kokoa 3,5 mm. En ajatellut ihan loppuun asti neulemallin valintaa. Tein tuon taas sillä "joka toinen krs oikein-nurin ja joka toinen krs nurin"-neuleella, jonka nimen taas tarkistin jostain mutta nyt en enää muista, mutta sehän kipristyy reunoista. Että saa nähdä mitä tapahtuu kun kaulurin ottaa kunnolla käyttöön. Langan paksuus mietitytti myös, kyllähän tuo takin alle mahtuu, mutta saattaa ehkä vähän ahdistaa. Voi olla, että sutkutan vielä toisen ohuemmasta langasta varmuuden vuoksi.

Jaaaaa no niin enpä nyt jaksakkaan jorista uusista askartelujutuista. Se on semmonen kokonaan oman postauksen arvoinen homma. Palaan asiaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti