tiistai 9. heinäkuuta 2013

Sukka-asiaa

Oho! Minä taas täällä, kyllä vain. Vähän on orpo olo ja käsiä meinaa vapisuttaa kun niillä ei ole tekemistä. Viime päivinä ajatukset ovat pyörineet sukissa, joten ehkä siinä olisi seuraava projekti. Sukat tulevat yleensä mieleen vasta loppukesästä (joka vuosi täytyy sutkuttaa uudet sukat syksyn alkajaisiksi), mutta nyt taitaa biologinen kello edistää.

Sukkia sukkia. Villasukat on kyllä parasta ikinä. Niille on aina käyttöä, ne kelpaa kaikille lahjaksi ja niitä ei voi itselläkään olla liikaa. Oon tässä kattellut sukkaohjeita Ravelrysta ja siellähän sitä on vaikka minkälaista tekelettä. Taidan olla vähän jundero tässä(kin) asiassa, sillä mun mielestä kivoimmat sukat on sellaiset puoleen sääreen ulottuvat perus raitasukat. Omasta sukkavalikoimasta semmoset hakeutuu jalkaan useimmin. Todella hienojahan pitsi- ja palmikkosukat ynnä muut erikoisemmat on ja olen muutamat itselleni tehnytkin, mutta raitasukat jalassa sitä kotona hiihdellään menemään. Ehkä yritän alitajuisesti säästellä niitä erikoissukkia, villasukat on kuitenkin kulutustavaraa.

Tällaiset valmistui alkuvuodesta, ohje on Novitan sukkalehdestä, lankana Novitan Aito suomalainen sukkalanka:
Ne ovat oikein kivat, mutta jääneet tietenkin kakkoseksi raitasukille. Joulupaketteihin voisin parit tuollaiset kyllä tikuta. Tuossa sukkalehdessä on muitakin kivoja ohjeita.


Niin, tässä sitten ehkä ne henkilökohtaiset lempparit:


Kuva otettu sen kirotun keltaisen matonkudekatastrofin aikana.


Mulla olisi tuossa odottelemassa sininen Kotikullan sukkalankakerä, jolla ajattelin polkaista sukkakauden käyntiin. 


Uusi tuttavuus tuo Kotikulta, mutta vaikuttaa hyvältä ja värisävy on kiva, vaikka sinistä ei tuu yleensä käytettyä. Taidan mielikuvituksettomasti yhdistää sen mustan kanssa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti